Blog

Najbolje profesionalne boje za kosu

Najbolje profesionalne boje za kosu

Čak 70% žena nije sasvim zadovoljno svojom prirodnom bojom kose i u nekom trenutku će je ofarbati. Nekada su u pitanju nijanse svetlijih ili tamnijih tonova, a neretko ta promena bude drastična, recimo iz crne u plavu.

Svi poznajemo barem jednu ženu koja često voli da eksperimentiše i često menja boju kose. Svaki put kada je sretnete ima novu boju i frizuru.

Sa druge strane su žene koje se farbaju kako bi prekrile poneki osedeli pramen ili sasvim sedu kosu, koja je poseban izazov za kolorizaciju i stilizovanje.

Cilj i želja frizera jeste da klijenti odu zadovoljni, sa osmehom iz salona i naravno, ponovo se vrate. Zato je pored veštine i iskustva potrebno raditi sa kvalitetnim materijalima i profesionalnim bojama za kosu sa dokazanim rezultatima.

Čak i ako ste iskusni u svom poslu, nije uvek lako izabrati najbolju profesionalnu boju za kosu. Naročito što se na tržištu svakodnevno pojavljuju brendovi sa novim proizvodima.

Mi u Eva Kozmetici bavimo se opremanjem frizerskih i kozmetičkih salona godinama unazad. Pratimo dešavanja na tržištu kako bismo svojim korisnicima mogli da ponudimo samo najbolje i provereno.

Zato, ukoliko ste u nedoumici kako da izaberete najbolje profesionalne boje za kosu i uvrstite ih u ponudu u svom salonu, ovo je tekst za vas. Svojim klijentima pružamo i edukativnu podršku, pa kroz praktične i interaktivne seminare kod nas možete naučiti sve o profesionalnoj kolorizaciji i najboljim farbama za kosu.

Kako prepoznati dobru profesionalnu boju za kosu

Kvalitetna profesionalna boja za kosu mora zadovoljiti nekoliko važnih uslova.

Najčešće se može čuti da je amonijak u farbama glavni negativac zaslužan za oštećenje kose tokom kolorizacije. Samim tim su farbe za kosu bez amonijaka proglašene kvalitetnijim i zdravijim izborom. Ovo nije apsolutna istina. Boje za kosu bez amonijaka svakako su manje agresivne, ali i dalje u sebi mogu imati opasne komponente koje štete kosi i koži glave.

Kod odabira kvalitetne boje za kosu ne treba toliko staviti fokus na odsustvo amonijaka, koliko treba obratiti pažnju da farba sadrži aktivne negujuće sastojke, esencijalna i prirodna biljna ulja koja ublažavaju efekat hemijskih komponenti, neguju i čuvaju strukturu dlake.

Profesionalne farbe za kosu imaju kvalitetne sastojke u svom sastavu. Drogerijske farbe za uradi sam varijante često sadrže komponente agresivne po kosu i kožu glave, a neke njih se čak nalaze i na raznim listama kancerogenih materija prisutnih u kozmetici.

Profesionalne farbe za kosu imaju jaku prekrivnu moć, što se naročito može videti na sedoj kosi. Permanentne su i otporne na spoljašnje uticaje, pa neće izbledeti ili se isprati nakon nekoliko pranja.

Paleta nijansi je izuzetno bogata, pa možete lako izabrati ton koji želite. I kao što je poznato, za razliku od komercijalnih farbi, taj ton ćete i dobiti kao rezultat ukoliko budete pratili uputstva za korišćenje prilikom kolorizacije.

Oznake na farbama omogućavaju lako snalaženje i frizerima koji su početnici. Prvi broj na oznaci predstavlja nijansu, dok se iza tačke ili crte nalazi brojčana oznaka odsjaja. Tako možete izabrati prirodan (0), pepeljast (1), violet (2), zlatan (3), bakarni (4), crven (5), mahagoni (6) odsjaj…

Najnovije profesionalne boje za kosu smanjuju vreme dejstva, pa tako posle samo 10  minuta možete imati novu boju kose ukoliko upotrebite tzv brze permanentne farbe.

Profesionalne boje za kosu koje preporučuju iskusni frizeri

Nook boje (17)

Smart brze boje (9)

Tutto boje (18)

Postoji mnogo proizvođača i brendova profesionalnih farbi za kosu. Ova 4 brenda koja se proizvode u Italiji pobrala su sve simpatije i osvojila poverenje frizera jer su pouzdane i daju proverene rezultate.

Zbog toga su našle svoje mesto u asortimanu Eva Kozmetike.

Ističu se kvalitetom sastojaka, poseduju izuzetnu pokrivnu moć, trajne su i istovremeno boje i neguju kosu. Rezultat je zdrava, svilenkasta kosa u željenoj nijansi, a osmeh klijentkinja zagarantovan.

Ono što je takođe važno pri izboru profesionalnih boja za kosu je njihova cena. Farbe za kosu koje vam preporučujemo su kvalitetne i ekonomične, sa najboljim odnosom cene i militraže na tržištu.

Tutto profesionalne boje za kosu

Tutto su profesionalne permanentne farbe za kosu proizvedene u Italiji, a dolaze u 88 nijansi u paleti. Tonovi deluju prirodno, mogu se međusobno mešati i kombinovati, tako da su kreativne mogućnosti u nijansiranju praktično neograničene.

Izuzetnog su kvaliteta, sa fokusom na zdrav izgled i negu kose. Ne iritiraju, a kosu boje ujednačeno i trajno. Obogaćene su voćnim kiselinama koje imaju dokazano blagotvorno dejstvo na vlas kose i kožu glave. Kosa ofarbana Tutto bojama je hidrirana, sjajna, osvežena i zdrava. Preporučeno dejstvo je 30-45 minuta.

Dikson profesionalne farbe za kosu

Italijanske Dikson profesionalne boje za kosu dosupne su u čak 117 nijansi u paleti. Proces bojenja kose unapređen je procesom nege i regeneracije, pa Dikson premium linija predstavlja prvi revolucionarni 2u1 koncept farbanja sa istaknutim kozmetičkim performansama.

Specijalni negujući sastojci ublažavaju dejstvo hemijskih komponenti, istovremeno štiteći i regenerišući strukturu kose i skalp glave. Rezultat je trajno, ujednačeno ofarbana kosa koja se ne mrsi i lako raščešljava, gusta je, ima bogat sjaj i meku svilenkastu strukturu.

Nook profesionalne boje za kosu

Nook farbe za kosu dolaze u inovativnoj gel-kremi u 89 nijansi. Imaju izraženu postojanost i pokrivnu moć dokazanu na sedoj kosi. Obogaćene su hranjivim uljima, koja u procesu farbanja štite kosu i skalp od iritacija, ujedno negujući dlaku. Savremena tehnologija hvata i zadržava mikro pigmente u vlasi kose, osiguravajući neverovatnu postojanost čak i na oštećenoj, poroznoj kosi, pružajući joj duboku hidrataciju.

Kosa je ravnomerno i trajno ofarbana, ojačana, zdrava i sjajna.

Smart profesionalne brze boje za kosu

Smart boje u 30 nijansi su tzv brze boje koje trajno boje kosu za samo 10 minuta i predstavljaju apsolutni trend u domenu kolorizacije kose. Zato bi ovaj brend trebalo da svaki frizerski salon ima u svojoj ponudi, jer su idealan izbor za klijente koji nemaju dovoljno slobodnog vremena, a žele kvalitetno ofarbanu kosu.

Iako sam proces traje jako kratko, Smart boje imaju izraženu postojanost i pokrivnu moć i na sedoj kosi. Formula je Vegan friendly, obogaćena biljnim proteinima koji kosu neguju, dajući joj svilenkast izgled, meku strukturu i sjaj.

 

Svaki brend u svojoj ponudi pored farbi ima i ostale elemente neophodne za uspešnu kolorizaciju kose – blanš, hidrogen, šampon za dekolorizaciju i preparate za dubinsku negu i oporavak farbane kose. Profesionalne farbe za kosu kao i ostale preparate i opremu za frizerske i kozmetičke salone možete naručiti u našoj online prodavnici. Za nekoliko dana stižu na vašu adresu, a vi možete biti sigurni da vašim klijentima pružate samo najbolje.